/ / Welsh Cardiff City Stadium: historia ja ottelut

Welsh Cardiff City Stadium: historia ja ottelut

Cardiff City on yhden stadionkaksi Walesin jalkapalloseuraa esiintymässä Englannin mestaruudessa. Kolmen vuoden käytön jälkeen areenalla on ollut Cardiff Blues-rugbykerho.

Cardiffin kaupunginstadion

data

Stadionin rakentaminen kesti kaksi vuottaja päättyi keväällä 2009. Kaksi joukkuetta alkoi jakaa areenaa kerralla. Ensimmäinen oli Cardiffin kaupungin jalkapalloseura, joka muutti Ninian Park -stadionilta, joka on ollut pääkaupungin klubin kotona 99 vuotta. Toiset stadionin omistajat ovat Cardiff Blues-rugbykerho.

Areenan rakennuskustannukset olivat noin 50miljoonaa puntaa. Arkkitehti oli Arup. Kapasiteetti - 25 tuhatta paikkaa. Cardiff City -stadion on maan toinen areena paikkojen lukumäärän suhteen, toiseksi enemmän kuin Millennium, joka on suunniteltu 74,5 tuhannelle katsojalle. Kesällä Cardiffin kaupunginstadion uudistettiin, minkä jälkeen se aikoi majoittaa jopa 33,5 tuhatta fania.

Ensimmäiset pelit

Heinäkuun puolivälissä 2009, Cardiff ja Celticpelasi ystävyysottelua areenalla. Cardiffin kaupunginstadionin virallinen debyytti tapahtui elokuussa 2009, kun Scunthorpe United -jalkapalloseura tuli käymään isäntiensä luona. Taistelu päättyi Walesin murskaamaan voittoon tuloksella 4-0.

Cardiffin kaupungin stadion

Saman vuoden marraskuussa stadionilla käytiin ensimmäistä kertaaWalesin maajoukkue, joka pelasi ystävällisen ottelun Skotlannin maajoukkueen kanssa. Peli päättyi Walesin voittoon 3-0. Melkein vuotta myöhemmin Wales pelasi ensimmäisen virallisen pelin Cardiff City Stadiumilla. Se oli ottelu vuoden 2012 EM-kisojen valinnassa. Brittiläisten kilpailija oli Bulgarian maajoukkue.

Kuuluisia otteluita

Yksi ensimmäisistä suuresta seurasta, joka tulivierailulla Walesin klubin uudelle areenalle tuli Manchester City. Se oli peli osana Premier League -sarjan 2. kierrosta. Ottelu päättyi sensaatiomaiseen voittoon Cardiff City 3-2-joukkueelle. Toisen puoliajan alussa ”kaupunkilaiset” siirtyivät johtoon, mutta muutaman minuutin kuluttua walesit tasoittivat ja puoliajan lopussa Campbell-tupla antoi joukkueelle suuren edun. Lisätyssä ajassa Negredo asetti lopputuloksen peliin.

12. kierroksella Manchester United tuli Walesiin.Ottelu päättyi tasapeliin. 13. kierroksella Lontoon Arsenalista tuli Cardiff Cityn kilpailija. Tällä kertaa Walesin pelaajat eivät voineet yllättää loistoa. Tupla-Ramsey ja tavoite Flamini toivat ”Gunnersille” maanvyöryn voiton.

Maaliskuussa Cardiff City Stadium vieraili"Liverpool". Ottelu järjestettiin osana Premier League -sarjan 31. kierrosta. Merseysides olivat yksi parhaimmista joukkueista mestaruudessa ja kilpailijoita tittelille. Debyyttipeli ottelu avasi tuloksen. Muutamaa minuuttia myöhemmin Saures palasi status quoon. Ensimmäisen puoliajan puolivälissä Campbellin maalit toivat taas Walesin eteen, mutta ennen tauon alkua Skrtel taas tasoitti. Liverpool voitti toisen puoliajan tuloksella 4-1 ja voitti ottelun 6-3.

Cardiff kaupungin stadion Cardiff kaupungin

Kauden 2013/14 viimeisellä kierroksella vierailevatCardiff City saapui Chelsealle, menettäen mahdollisuudet mestaruuteen muutamassa ottelussa ennen Englannin mestaruuden päättymistä. London Grand oli viimeinen hieno klubi, joka vieraili Walesin stadionilla. Peli päättyi voittoon Jose Mourinho seurakunnille 2-1. Kauden lopussa Cardiff City, jossa mestaruuden päävalmentajana oli Ole Gunnar Sulscher, lensi mestaruuteen ja ei koskaan päässyt Englannin valioliigaan 3 vuodenaikaa.

UEFA Super Cup

Saatuaan 20. sijan Premier League -sarjassa kaudella 2013/14Cardiff meni Englannin jalkapallon toiseen jakoon. Siitä lähtien mikään maailmankuulu joukkue ei ole tullut klubin areenalle. Tilanteen olisi pitänyt muuttua sen jälkeen, kun Cardiff City -stadion valittiin tapahtumapaikaksi UEFA Super Cup 2014 -otteluun Real Madridin ja Sevillan välillä.

Peliä vieraili 30 854 katsojaa, mikä on edelleen areenan ennätys. Välimiesoikeudeksi nimitettiin englantilainen tuomari Mark Clattenburg. Voitto 2-0 kaksinkertaisen Cristiano Ronaldon ansiosta voitti “Real”.