/ / Riccardo Daniel: biografie, interessante feiten

Riccardo Daniel: biografie, interessante feiten

Daniel Riccardo is een van de meest getalenteerderacers in de moderne Formule 1. Hij is een zeer charmante en positieve persoon. Zijn kenmerkende glimlach is al zijn kenmerk geworden. Op het circuit is hij een onverzettelijke rivaal die er altijd naar streeft om de eerste te zijn. Zelfs in moeilijke races, wanneer de auto niet erg competitief is, geeft Riccardo niet op en probeert hij het maximale uit zijn auto te halen.

Vroege carrière

En de toekomstige atleet begon zijn carrière inAustralië. Al in de vroege kinderjaren begon hij geïnteresseerd te zijn in racen. Maar dit was niet zijn enige hobby. Daniel hield echt van Australisch voetbal. Hij zou er zelfs professioneel mee kunnen omgaan. Maar toch gaf hij de voorkeur aan autoracen.

Riccardo Daniel

Zoals elke rijder begon Riccardo met karting. Hij werd herhaaldelijk de kampioen van Australië.

Naar de formule gaan

Debuut in het Formule BMW-kampioenschapRiccardo. Daniel won de Grand Prix voor deze serie. Hij bracht 19 races door in het seizoen, waarvan hij er twee won, en ook 12 keer op het podium. Hierdoor werd Riccardo derde in het algemeen klassement, wat hem het recht gaf om deel te nemen aan de finale van de Formule BMW. Ze wisten de vijfde plaats te veroveren. Daniels successen werden gemarkeerd met een medaille.

Een jaar later verhuist de coureur naar de Formule Renault, waarneemt deel aan zowel de Italiaanse als de Europese serie. De voorstellingen evolueerden op verschillende manieren. Als Daniel in de Italiaan 14 races had en één keer op het podium kwam, dan nam hij in de Europeaan slechts aan 4 races deel waar hij geen punten scoorde. 2008 was een veel succesvoller jaar voor Riccardo. Daniel vierde een kampioenschap in de West-Europese Formule Renault en eindigde ook als tweede in het Europees kampioenschap. In hetzelfde jaar nam de atleet deel aan drie Formule 3-races. De racer bracht het volgende seizoen door bij het Carlin Motorsport-team. Daniel bracht een jaar door in de Britse Formule 3, en met veel succes. In elke race wist de coureur het podium te bereiken. Hij eindigde zeven keer als eerste en kwam 13 keer in de top drie.

Debuutseizoen in de Formule 1

Dankzij zijn succes werd de coureur opgemerkt door Red Bull Racing, waardoor hij naar Jerez kon reizen om deel te nemen aan tests onder jonge coureurs.

Daniel Riccardo

Hij blijft racen in de Formule Renault,maar krijgt de kans om testrijder te worden voor Red Bull, evenals voor Scuderia Toro Rosso. In 2011 speelt Riccardo nog steeds in de Renault-serie. Hij wordt ook uitgenodigd om deel te nemen aan de vrijdagraces voor het Toro Rosso-team. Daniel maakt zijn Formule 1-debuut. Halverwege het seizoen tekent hij een contract bij het HRT Team en houdt hij zijn eerste race tijdens de Britse Grand Prix. Het volgende seizoen verhuist Riccardo naar Toro Rosso, waar hij de hoofdpiloot wordt. Maar de coureur had geen concurrerende auto.

Optredens voor Red Bull

In 2013, een andere Australische racer, MarkWebber verlaat Red Bull en Riccardo neemt zijn plaats in. Daniel begint het seizoen erg goed. Al in zijn debuutrace voor een nieuw team weet hij als tweede over de finish te komen. Maar de vreugde werd overschaduwd door een diskwalificatie wegens overtreding van de regels. Maar deze race toonde aan dat er dit seizoen al serieuze resultaten van de atleet kunnen worden verwacht. Tijdens het seizoen wist Riccardo drie overwinningen te behalen. Hij was de belangrijkste rivaal van het dominante Mercedes-team. Daniel's teamgenoot was meervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. Maar het was Riccardo die de derde plaats in het algemeen klassement behaalde. Aan het einde van het seizoen verliet Vettel het team en werd een jonge racer Daniil Kvyat de nieuwe partner van Daniel.

Formule autosport Daniel Riccardo

Voor het volgende seizoen ging Mercedes verderdomineren, maar Red Bull kon niet meer met hen concurreren. De belangrijkste rivaal van de Mercedes-coureurs was Sebastian Vettel, die voor Ferrari begon te spelen. Voor Red Bull was het seizoen niet erg succesvol.

Terwijl de vooruitzichten voor volgend seizoen niet bemoedigend zijnRiccardo. Daniel zegt dat het bijna onmogelijk zal zijn om in de buurt van het niveau van Mercedes te komen. Maar hij benadrukt dat zijn team in 2017, wanneer regelgeving mogelijk is, een serieuze kans van slagen heeft.

Interessante feiten uit het leven van een racer

Een van de meest doorslaggevende in de racerij isDaniel Riccardo. De Formule 1 houdt van piloten die niet bang zijn om risico's te nemen. Maar buiten de races leidt de atleet een redelijk ontspannen levensstijl. Ze schrijven niet over hem in de gele pers, hij komt niet voor in schandalen, en vermeldingen in de media worden meestal geassocieerd met zijn professionele activiteiten. Daniel Riccardo zegt dat de belangrijkste les in zijn leven hij leerde op 14-jarige leeftijd, toen hij het inhalen van de race uitstelde tot de laatste ronde. Daardoor kon hij niet om de tegenstander heen en kwam als tweede aan de finish. Nu weet hij dat hij nooit tot het laatst hoeft te trekken.

Autoracen was niet het belangrijkste in zijn leven,"Formule". Daniel Riccardo zegt dat geluk het belangrijkste is. Het chauffeurscontract loopt eind 2016 af. Daniel wil in ieder geval in de autosport blijven, ook al is het niet in de Formule 1. Riccardo sluit de mogelijkheid niet uit om zijn carrière voort te zetten in races van andere series.

Daniel Riccardo Formule 1

Misschien over Daniel Riccardo's verwachtingenvolgend seizoen wordt bevestigd. Maar in elk geval zal hij in elke race in elke bocht vechten, hij zal proberen het maximale uit zijn auto te persen. "Formule 1" verrast vaak. Je kunt nooit met zekerheid zeggen wie er gaat winnen. Misschien kunnen fans het komende seizoen de Australische racer Daniel Riccardo meer dan eens op het podium zien.