EURO 1960: tulokset

Ajatus turnauksen järjestämisestä eurooppalaisten joukkueiden välilläilmestyi vuonna 1927. Tuolloin se ei toiminut. 30 vuoden kuluttua UEFA palasi tähän ajatukseen ja loi EM-kilpailun tai Henri Delaunay Cupin. Ensimmäinen arvonta tapahtui vuonna 1960. Viimeisen osan otti Ranska.

euro 1960

määräykset

Kaikki eurooppalaiset joukkueet eivät tue ajatustaEURO 1960. 13 30 maasta kieltäytyi osallistumasta turnaukseen. Niistä voidaan mainita Italia, Englanti, Saksa, Belgia ja Ruotsi. Jalkapalloliitot uskoivat, että kupin vetäminen estäisi pelaajia toipumasta kauden jälkeen.

UEFA: n 17 muuta maata osallistuitasapeli 1/8 ja 1/4 finaaliin. Hän lähti kesäkuun alussa 1958. 14 joukkuetta, mukaan lukien Neuvostoliitto, aloittivat esitykset 1/8. Irlannissa ja Tšekkoslovakiassa pidettiin kaksintaistelu.

1/8 ja 1/4 finaalissa pidettiin kaksi ottelua: kotona ja muualla. EURO 1960 -sarjan välierät ja finaalit pidettiin Ranskassa, koska Henri Delon oli Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja.

alku

Во время розыгрыша ЕВРО-1960 не было строго säännelty kalenteri - maajoukkueen johtajat sopivat itsenäisesti paikasta ja ajasta. Pätevyysottelut, jotka teoriassa olisi pidettävä ensin, pidettiin vasta 5. huhtikuuta ja 10. toukokuuta 1959. Irlanti voitti ensimmäisen kotiottelun 2-0. Paluupeli pidettiin Bratislavassa, tšekit pystyivät tekemään neljä vastaamata tavoitetta ja jatkoivat.

euro 1960 jalkapallo

EURO 1960 -debyyttipeli pidettiin 28. syyskuuta 1958. Neuvostoliiton ja Unkarin välinen kokous oli ensimmäinen Euroopan Cupin historiassa. Ottelu pidettiin Luzhnikin stadionilla.

1/8 finaalit

EURO-1960 jalkapallo Venäjä (Neuvostoliiton joukkue) aloittikotimatkusta unkarilaisia ​​vastaan. 100 000 fania tuli kaksintaisteluun. Neuvostoliiton jalkapalloilija Anatoly Ilyin teki maalin 4. minuutilla ottelun ensimmäisen maalin (ja EM-kilpailun historian). Jalkapallon EURO 1960 -sarjassa Neuvostoliitosta tuli ensimmäinen kaikessa. Vjačeslav Metreveli lisäsi pian tulosta, ja Valentin Ivanov teki maalin tuhoisaksi. Unkarilaiset pystyivät vastaamaan vain yhdellä pallon avulla 84. minuutissa.

Paluuottelu oli vuotta myöhemmin - 27. syyskuuta 1959. Jälleen kerran onnea puolusti Neuvostoliiton joukkue. Neuvoteltuaan unkarilaiset minimaalisesti, Neuvostoliitto pääsi puolivälierissä.

Toisessa parissa ranskalaiset ja kreikkalaiset tulivat yhteen. Ensimmäinen ottelu pidettiin Ranskassa. Valmiissa ”Park de Prens” -kilpailussa saatiin kahdeksan maalia, joista seitsemän isäntä teki maalin. Toinen vaihe päättyi tulokseen: 1: 1.

Ensimmäinen ottelu Romanian ja Turkin välillä pidettiinBukarestissa. Romanialaiset olivat vahvempia, ja he antoivat kolme vastaamattomia maalia. Istanbulissa järjestettiin paluukokous 26. huhtikuuta 1959. Turkki voitti 2-0, mutta se ei ollut tarpeeksi. Romanian joukkue pääsi puolivälierissä.

Norja-Itävalta-pari järjesti ensimmäisen pelinsä Oslossa. Pienimmällä pisteellä itävaltalaiset onnistuivat voittamaan. Toinen kokous pidettiin Wienissä ja päättyi tuloksella 5: 2 Itävallan hyväksi.

Jugoslavia ja Bulgaria tapasivat EURO 1960 -jalkapallon mestaruuden 1/8-finaalissa. Parin suosikki oli ilmeinen. Ensimmäisen ottelun voitti Jugoslavian maajoukkue tuloksella: 2: 0. Toinen päättyi tasapeliin (1: 1).

Mielenkiintoinen pari EURO 1960 oliItä-Saksa-Portugali. Ensimmäinen ottelu pidettiin Berliinissä, jossa isännät hävisivät (2: 2). Portugalissa pidetyssä vieraskokouksessa saksalaiset tekivät maalin kahdesti, mutta voitto jäi omistajille (3: 2).

Espanjan ja Puolan välisen parin lopputulos oli melko ilmeinen. Vieras espanjalaiset voittivat (4: 2). Talot voittivat 3-0 ja menivät puolivälierissä.

Viimeisessä parissa Tanska pelasi karsintakierroksen voittajan - Tšekkoslovakian. Kööpenhaminassa voittajaa ei voitu selvittää (2: 2). Kotona tšekit voittivat tanskalaiset (5: 1).

1/4-finaalit

Eniten odotettu ottelu oli Neuvostoliitto-Espanja.Oli vaikea ennustaa voittajaa etukäteen. Mutta faneilla ei ollut tarkoitus nähdä jännittäviä vastakohtia. Syynä oli kahden maan poliittiset suhteet, jotka noina vuosina olivat kireät. Espanja kieltäytyi vierailemasta Neuvostoliitossa tarjoamalla otteluiden pitämistä neutraalilla alueella. UEFA kieltäytyi rankaisemasta maajoukkuetta ja määräämästä oikeudenmenetyksen. Niinpä Neuvostoliitto meni EURO 1960 -sarjan välifinaaliin.

euro 1960 jalkapallo-venäjäjoukkue

Pari pareana Ranska meni Itävaltaan. Ranskalaiset voittivat molemmat ottelut. Ensimmäinen päättyi tuloksella: 5: 2, toinen - 2: 4.

Portugali vastusti Jugoslaavia. Portugali tuskin voitti ensimmäistä ottelua tuloksella: 2: 1. Toinen kokous, joka pidettiin Belgradissa, päättyi Portugalin tappioon (5: 1).

Viimeinen pari tapasi Romanian ja Tšekkoslovakian. Suosikkien joukossa tšekit voittivat itsevarmasti kaksi ottelua - (0: 2) ja (3: 0).

semifinaali

Toukokuun lopussa 1960 järjestettiin välierät. Tšekkoslovakia meni Neuvostoliiton vastustajille. Ranska pelasi Jugoslavian kanssa.

Ottelu, johon osallistui Neuvostoliiton joukkue, pidettiin areenalla"Velodrome". Kotimaan jalkapalloilijat voittivat ilman paljon vaivaa tšekkejä. Ivanov teki ensimmäisen maalin, toisella puoliskolla kaksinkertaisti tuloksen ja Victor Monday lopetti ottelun.

euro 1960

Toisessa ottelussa Ranskaa pidettiin suosikkina,huolimatta siitä, että useita avaintoimijoita ei ole. Jugoslavit johtivat 1-0, mutta epäonnistuivat heti. Ranskalaiset hallitsivat peliä ja 53. minuutiksi he johtivat 1: 4. 55. minuutilla vieraat tekivät toisen, mutta tämä ei selvästikään riitä. Ja sitten uskomaton tapahtui. 75. ja 79. minuutin välillä jugoslavit ilmoittautuivat kolme kertaa ja pääsivät finaaliin.

3. sija ottelu

Turhautunut Ranskan menetyksestä, erittäin epävarmapiti viimeisen kaksintaistelun tšekkien kanssa. Tyytymättömät fanit pitivät joukkuetta virheestä. Tuloksena oli voitto Tšekkoslovakialle tuloksella: 2: 0.

euro 1960 -joukkueen yhdysvaltalainen joukkue

finaali

Neuvostoliiton ja Jugoslavian välinen ottelu pidettiin märällä kentälläsade. Peli osoittautui yleensä tasa-arvoiseksi. Aluksi Jugoslavian tasavalta näytti paremmalta. Galich asetti joukkueen eteenpäin 43. minuutilla. Neuvostoliiton jalkapalloilijat pystyivät vastaamaan jo 49. minuutilla. Toinen puolisko tapahtui Neuvostoliiton hyökkäyksessä. Voittajaa ei ollut mahdollista määrittää säännöllisessä ajassa. Ainoastaan ​​113. minuutilla Viktor Monday teki toisen maalin. Neuvostoliiton maajoukkue voitti EURO-1960-pelaajat pelaajien pysyvyyden ja heidän mukanaan tulevan onnensa ansiosta.