/ / Figure skater Kerrigan Nancy: biografi og sport karriere

Kunstskøjter Kerrigan Nancy: biografi og sportskarriere

Nancy Kerrigan - Famous Americanfigur skater. Hun er en to-timers vinder af vinter-OL, to gange vandt medaljer ved VM, og vandt også det amerikanske mesterskab. På grund af intriger i landslaget blev der anlagt et angreb på hende, hvilket ikke kun kunne påvirke sin atletiske karriere, men også hendes generelle helbred.

Biografisk information

Kerrigan Nancy blev født i 1969 i en lilleAmerikanske by Woburn, Massachusetts. Pigen forsøgte på skøjter for første gang og blev hende ved 6 år gammel. To år senere begyndte hun at deltage i kunstskøjteløb, og i en alder af 9 vandt hun første gang i børns konkurrencer.

Den første træner i fremtidens mester var TeresaMartin. Da Nancy blev 16, var hendes nye mentor Denise Morrisay, som snart blev erstattet af Mary og Ivi Scotwold. Denne coaching tandem forblev hos Kerrigan indtil afslutningen af ​​sin atletiske karriere.

kerrigan nancy overfald

I 1987 erklærede Kerrigan Nancy sig selv højtpå junior mesterskabet. Den 18-årige figure skater vandt kun 4. plads, men gjorde de førende eksperter i denne sport tale om sig selv. Efter 4 år vandt Nancy bronze ved det amerikanske mesterskab. Dette resultat gjorde det muligt for hende at deltage i VM, hvor Kerrigan var igen tredje.

Ved OL-90 i Alberville viste kunstskøjteren en af ​​de bedste programmer og vundet fortjent en bronze medalje.

Angreb på atlet

Før OL-94, en af ​​de mesthøjt hændelser i historien om kunstskøjteløb. Nancy Kerrigan og Tonya Harding konkurrerede om retten til at konkurrere i USA. Sidstnævnte, der ønskede at slippe af med sin rival, blev en deltager i sammensværgelsen.

Nancy Kerrigan og Tonya Harding

Shane Stant blev tildelt til angreb Nancy ogbryde hendes ben. Efter at have fundet en atlet i Detroit, smed angriberen op og ramte Nancy Kerrigan med en stafett på låret. Angrebet var så uventet, at ingen kunne stoppe ham.

Heldigvis for atleten, viste alt kun udalvorlig skade. Denne hændelse provokerede en meget høj skandale i amerikansk og verdens kunstskøjteløb. Mærkeligt nok lykkedes det Tonya Harding at undslippe straffen og endog udføre på OL, hvor hun kun tog det ottende sted.

Efter at have savnet det amerikanske mesterskab på grund af denne skade,Skuespilleren kom alligevel sammen med sin gerningsmand til landets landshold. Kerrigan Nancy formåede helt at genvinde sin form og vandt sølvmedaljen ved OL i Lillehammer og tabte kun den ukrainske Oksana Baiul.

Personligt liv

Efter at have afsluttet sin sportscarriere giftede Nancy sig med sportsagenten og fødte tre børn: Matthew, Brian og Nicole. Familien bor i den amerikanske by Linfield.

kerrigan nancy

Kerrigan Nancy deltog ikke fuldt ud i kunstskøjteløb. Hun accepterede med glæde invitationen til at deltage i forskellige konkurrencer, såsom iskrig og Champions on Ice.

Ex-skater førte sin egen sportoverføre og også fungerede som kommentator ved forskellige konkurrencer. Kerrigan er forfatter til en lærebog om teknikken til kunstskøjter "Artistry on Ice". I 2004 kom Nancy ind i den amerikanske skøjtesal.