/ / EURO-1960: resultater

EURO-1960: resultater

Idéen om at holde en turnering mellem europæiske holddukkede op i 1927. På det tidspunkt virkede det ikke. Efter 30 år vendte UEFA tilbage til denne ide og skabte EM, eller Henri Delaunay Cup. Det første rally fandt sted i 1960. Den sidste del blev taget af Frankrig.

Euro 1960

regler

Ikke alle europæiske hold støttede ideen ombeholdningen af ​​EURO-1960. Af deltagelsen i turneringen faldt 13 ud af 30 lande. Blandt dem kan Italien, England, Tyskland, Belgien og Sverige nævnes. Fodboldforbund troede at tegningen af ​​cupen forhindrede spillere i at komme sig efter sæsonen.

Andre 17 lande, der er medlemmer af UEFA, deltog itegningen af ​​1/8 og 1/4 finaler. Det blev afholdt i begyndelsen af ​​juni 1958. 14 hold, herunder Sovjetunionen, startede forestillinger i 1/8. Irland og Tjekkoslovakiet udførte en klassifikationskamp.

I 1/8 og 1/4 finaler var der to kampe: hjemme og på vejen. Semifinale og endelige i EURO-1960 fandt sted i Frankrig, da Henri Delon var formand for det franske fodboldforbund.

starten

Under EURO-1960 var tegningen ikke strengtreguleret kalender - ledelsen af ​​holdene selv aftalt sted og tidspunkt for mødet. De kvalificerende kampe, som i teorien skal holdes i første omgang, fandt sted kun 5. april og 10. maj 1959. Den første kamp i huset blev vundet af Irland med scoren 2: 0. Det gensidige spil blev afholdt i Bratislava, tjekkerne kunne score fire ubesvarede mål og bestået.

Euro 1960 Fodbold

Debutspil EURO-1960 fandt sted den 28. september 1958. Sovjetunionen mellem Ungarn og Ungarn var den første i Europakampens historie. Kampen fandt sted på stadion "Luzhniki".

1/8 finaler

EURO-1960 i fodbold Rusland (Sovjetunionen hold) begyndtemed en hjemmekamp mod ungarerne. På duellen kom 100.000 fans. Det første mål i kampen (og det europæiske mesterskabs historie) blev scoret i den 4. minut af den sovjetiske fodboldspiller Anatoly Ilyin. Ved Euro-1960 i fodbold blev Sovjetunionen den første i alt. Vyacheslav Metreveli øgede hurtigt scoringen, og Valentin Ivanov fik scoringen ødelæggende. Ungere kunne kun svare på en bold i det 84. minut.

Returkampen blev afholdt et år senere - 27. september 1959. Endnu engang lykkedes det med sovjetholdet. Minimalt besejrede ungarerne gik Sovjetunionen til kvartfinalerne.

I det andet par kom franskerne og grækerne sammen. Den første kamp fandt sted i Frankrig. Fyldt med "Park de Prens" så otte mål, med syv af dem scoret af hjemmeholdet. Returkampen sluttede med en score på 1: 1.

Den første kamp mellem Rumænien og Tyrkiet fandt sted iBukarest. Rumæner viste sig at være stærkere, idet de havde scoret tre ubesvarede mål. 26. april 1959 i Istanbul var det gensidige møde. Tyrkiet vandt 2: 0, men det var ikke nok. Det rumænske hold gik til kvartfinalen.

Norges-Østrig-paret spillede det første spil i Oslo. Med en minimumscore var det muligt at besejre østrigerne. Returmødet fandt sted i Wien og sluttede med en score på 5: 2 til fordel for Østrig.

Jugoslavien og Bulgarien mødtes i 1/8 finalen i EURO-1960 i fodbold. Favoritten i parret var indlysende. Den første kamp blev vundet af det jugoslaviske hold med scoren: 2: 0. Den anden sluttede i uafgjort (1: 1).

Et interessant par i EURO 1960 blevDDR-Portugal. Den første kamp fandt sted i Berlin, hvor værterne tabte (2: 2). På gæstemødet i Portugal scorede tyskerne to gange, men sejren forblev for værterne (3: 2).

Resultatet af parret Spanien-Polen var ret indlysende. På et besøg vandt spanierne (4: 2). Huse vandt 3: 0 og gik til kvartfinalerne.

I det sidste par spillede Danmark med vinderen af ​​kvalifikationsrunden - Tjekkoslovakiet. I København kunne vinderen ikke identificeres (2: 2). Hjemme besejrede tjekkerne danskerne (5: 1).

1/4 finaler

Den mest forventede kamp var Sovjetunionen Spanien.Vinderen på forhånd var svært at forudsige. Men fansen var ikke bestemt til at se spændende konfrontationer. Årsagen var de politiske forhold mellem de to lande, som i disse år var anstrengt. Spanien nægtede at besøge Sovjetunionen og tilbyder at holde kampe i et neutralt område. UEFA reagerede med et afslag, bødeholdet og udnævne en diskvalifikation. Sovjetunionen gik således til semifinalen i EURO-1960.

Euro 1960 fodbold nationale russiske team

Frankrig i et par gik til Østrig. De franske vandt begge kampe. Den første sluttede med scoren: 5: 2, den anden - 2: 4.

Portugal modsatte Jugoslavien. Den første kamp den portugisiske havde svært ved at vinde med scoren: 2: 1. Returmødet, der blev afholdt i Beograd, sluttede i Portugals nederlag (5: 1).

I de sidste par mødte Rumænien og Tjekkoslovakiet. At være i rang af en favorit vandt tjekkerne selvfølgelig to kampe - (0: 2) og (3: 0).

semifinalen

I slutningen af ​​maj 1960 fandt tegningen af ​​semifinaler sted. Tjekkoslovakiet gik til modstanderne i Sovjetunionen. Frankrig spillede med Jugoslavien.

Матч с участием советской сборной прошел на арене "Velodrome". Uden megen indsats besejrede de indenlandske spillere tjekkerne. Det første mål blev scoret af Ivanov, i anden halvleg fordoblede han resultatet, og Victor Monday sluttede kampen.

euro i 1960

I den anden kamp var favoritten Frankrig,på trods af manglen på flere nøgleaktører. Yugoslavs ledede 1-0, men blev straks savnet. De franske tog føringen i spillet og i det 53. minut led de 1: 4. I det 55. minut scorede gæsterne det andet, men det var klart ikke nok. Og så den utrolige skete. Mellem det 75. og 79. minut blev jugoslaverne noteret tre gange og nåede den endelige.

Match for tredje plads

Frustreret over tabet af Frankrig, meget usikkerafholdt den sidste duel mod tjekkerne. Misfornøjede fans brød deres hold for enhver fejl. Resultatet blev en sejr for Tjekkoslovakiet med en score: 2: 0.

euro 1960 landslag i ussr

finale

USSR-Yugoslavia-kampen blev afholdt i et vådt felt, underregnen. Generelt viste det sig, at spillet var lige. Først så jugoslaverne bedre ud. I det 43. minut førte Galich holdet foran. Sovjetiske fodboldspillere kunne svare allerede i det 49. minut. Anden halvdel fandt sted under angreb fra USSR. Det var ikke muligt at identificere vinderen i almindelig tid. Først i det 113. minut scorede Victor mandag det andet mål. USSR-landslaget vandt EURO-1960 takket være spillernes vedholdenhed og deres tilhørende held.