/ / EURO 2000: resultaten en feiten

EURO 2000: Resultaten en feiten

EURO 2000 werd georganiseerd door twee landen - België en BelgiëNederland Dit gebeurde voor het eerst in de geschiedenis. Het 11e Europese kampioenschap was spannender dan het toernooi in 1996. De deelnemende teams aan Euro 2000 waren 16. De nationale teams verrasten de toeschouwers met spannende wedstrijden met onvoorspelbare resultaten. Veel zwakke teams waren in staat om een ​​sensatie te presenteren en de sterrenploeg te verslaan. Het Russische team kon Euro 2000 niet invoeren.

euro 2000

Kwalificerende wedstrijden

Er waren geen sensaties in de kwalificatiewedstrijden.De meest interessante groep was: Frankrijk, Oekraïne, Rusland, IJsland, Armenië, Andorra. Vier teams vochten voor de uitgang. Drie startwedstrijden voor Rusland waren een mislukking. Toen slaagde het team er echter in een krachtige reeks van zes wedstrijden te verspreiden. In de beslissende wedstrijd sloeg Rusland, na een fout te hebben gemaakt, Oekraïne over, dat vervolgens Slovenië verloor in de kontspellen. Frankrijk ging vanaf de eerste plaats naar Euro 2000.

Groep A

Finale Euro 2000

De groep omvat: Portugal, Roemenië, Engeland en Duitsland.

In de groepsfase heeft het Roemeense team iets gedaanongelooflijk. Ze slaagde erin Engeland te verslaan met een score van 3: 2 en bond met Duitsland. Alleen Portugal kon de Roemenen stoppen. Engeland presteerde zeer zwak, na een enkele overwinning te hebben behaald. Duitsland werd een mislukking, na twee wedstrijden te hebben verloren en gelijk te staan. Niemand verwachtte een vergelijkbaar spelniveau van de Duitsers bij EURO 2000 in het voetbal.

Portugal en Roemenië bereikten de play-offs.

Groep B.

De groep omvat: Italië, Zweden, België en Turkije.

Er waren geen sensaties.Italië, de favoriet, nam de eerste plaats, terwijl er geen heldere wedstrijd was. De resterende teams vochten voor de tweede plaats in de groep. De Belgen begonnen goed, versloeg Zweden in de eerste wedstrijd, maar vertraagden daarna en verloren van de Turken 0: 2, waardoor ze naar de tweede plaats werden overgeslagen.

Italië en Turkije gingen naar de play-offs.

Groep C

euro 2000 voetbal

De groep omvat: Spanje, Joegoslavië, Noorwegen en Slovenië.

Spanje in de groep zou duidelijk wordenfavoriet. Dit is echter niet gebeurd. EURO 2000 voetbal zal worden herinnerd voor hun onduidelijke start. In de eerste wedstrijd verloor het nationale team van Noorwegen met een score van 1: 0. Slovenië bracht geen sensatie en verloor 2: 1. Om de play-offs van Spanje te bereiken was het noodzakelijk om Joegoslavië te verslaan. Tegen de 90e minuut leidde Joegoslavië met een score van 3: 2. Aan het begin van de toegevoegde tijd vergelijken de Spanjaarden de score vanaf de penaltystip, maar dit is niet genoeg. In de laatste seconden van Spanje wisten ze een wonder te doen en scoorden ze het vierde doelpunt.

Spanje en Joegoslavië gingen naar de play-offs.

Groep D

De groep omvatte: Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Denemarken.

Wedstrijden in de groep werden niet alleen onthoudeneen spannend spel, maar ook een scheidsrechter schandaal. De wedstrijd tussen Nederland en Tsjechië werd gespannen gehouden. De wedstrijd werd gespeeld door Tsjechië en de wedstrijd liep ten einde. Nederland leek terug te kaatsen. Aan het einde van de wedstrijd voor een zeer dubieuze fout plaatste de scheidsrechter de penalty, die werd uitgevoerd.

Nederland en Frankrijk bereikten de play-offs.

Kwartfinales

De wedstrijd Spanje-Frankrijk werd het meest interessant inkwartfinale van de finale van EURO 2000. De composities van beide teams waren indrukwekkend. Spanje begon vol zelfvertrouwen, creëerde onmiddellijk verschillende gevaarlijke momenten aan de poorten van de Fransen, maar de doelman speelde betrouwbaar. Op een gegeven moment verdient Jorkaeff een standaard en Zidane stuurt de bal precies om negen uur. Vijf minuten later verdient Spanje en scoort hij vanaf de penaltystip. Jorkaeff brengt in de laatste minuten Frankrijk weer naar voren. Uiteindelijk heeft Spanje een kans, maar Raul kon niet scoren vanaf het "punt".

Het duel van Nederland-Joegoslavië beloofde het te zijnspannend. De Nederlanders vóór de wedstrijd werden niet als voor de hand liggende favorieten beschouwd, bovendien zagen velen ze niet in de halve finale. Joegoslavië, dat een geweldig spel in de groep demonstreerde, werd echter vernietigd door Holland. Veel analisten hebben dit falen niet kunnen verklaren. Holland hield echter zijn beste wedstrijd in het toernooi en won met 6-1.

Roemenië in de confrontatie met Italië is niet verwonderlijkstaat. Er werd meer verwacht van het team dat Engeland in de groepsfase wist te verslaan. Totti en Inzaghi, die een bal scoorden, stuurden Roemenië naar huis. Een onopvallend spel viel op voor George Haji, die in de tweede helft twee gele kaarten kreeg.

In de wedstrijd Portugal-Turkije was de favoriet duidelijk.Nuno Gomesh, die een tweehonkslag maakte, schopte de Turken uit het toernooi. Voor Turkije was het bereiken van de play-offs al een belangrijke prestatie, dus er waren geen ontevreden gejuich van de fans.

halve finale

Opstellingen van Euro 2000

Het duel tussen Nederland en Italië is gewordentoernooi decoratie. Het was niet de finale van Euro 2000, maar de intensiteit was niet minder. De Nederlanders werden als favorieten beschouwd. Ze hadden de meest opvallende aanval, die het publiek al wist te raken. Italië contrasteerde de evenwichtige verdediging. De Italianen moesten vanaf de 34e minuut met tien mannen spelen. Twee straffen werden toegekend aan Toldo, maar de doelman en het doel verlieten de Italianen in de wedstrijd. Alles werd beslist in de penalty shoot-out, waar Italië stabieler bleek te zijn en verder ging.

In de wedstrijd Portugal-Frankrijk brak een tweede uitschandaal. In de hoofdtijd scoorden de nationale teams een bal en brachten de wedstrijd over naar een extra. Helemaal aan het einde benoemt de scheidsrechter een penalty voor een overtreding aangegeven door de zijscheidsrechter. Zidane implementeerde de norm correct en bracht Frankrijk naar de finale.

Finale EURO 2000

Deze opwindende UEFA kon niet vervaagd wordende finale. En zo gebeurde het. Op de 55e minuut namen de Italianen de leiding met het doel van Delvecchio. Tot het einde van de helft hebben ze het voordeel. Op toegevoegde minuten is de bal in het doel van Italië. In extra tijd scoort Frankrijk een 'gouden' doelpunt en haalt het de EURO 2000-trofee uit. Frankrijk-Italië - de wedstrijd was jarenlang de meest interessante finale.

Euro 2000 Frankrijk Italië

Het toernooi bracht een enorme winst op voor de organisatoren. Wedstrijden werden bezocht door miljoenen fans. EURO 2000 gaf het publiek veel positieve emoties en interessante gevechten.