/ / EURO 1960: resultaten

EURO 1960: resultaten

Het idee om een ​​toernooi tussen Europese teams te houdenverscheen in 1927. Op dat moment werkte het niet. Na 30 jaar keerde de UEFA terug naar dit idee en creëerde het Europees kampioenschap, of de Henri Delaunay Cup. De eerste trekking vond plaats in 1960. Het laatste deel werd ingenomen door Frankrijk.

euro 1960

reglement

Niet alle Europese teams ondersteunden het idee vanEURO 1960. 13 van de 30 landen weigerden deel te nemen aan het toernooi. Onder hen zijn Italië, Engeland, Duitsland, België en Zweden. Voetbalfederaties waren van mening dat de trekking van de beker zou voorkomen dat spelers na het seizoen zouden herstellen.

De 17 andere landen van de UEFA hebben deelgenomenTrek 1/8 en 1/4 finales. Ze overleed begin juni 1958. 14 teams, waaronder de USSR, begonnen met optredens in 1/8. Ierland en Tsjechoslowakije hadden een klassementsduel.

In de 1/8 en 1/4 finales werden twee wedstrijden gespeeld: thuis en uit. De halve finales en finales van EURO 1960 vonden plaats in Frankrijk, aangezien Henri Delon voorzitter was van de Franse voetbalbond.

begin

Tijdens de EURO 1960 was er geen striktegereglementeerde kalender - de nationale teamleiders kwamen zelf een plaats en tijd overeen. Kwalificatiewedstrijden, die in theorie als eerste zouden moeten worden gehouden, vonden alleen plaats op 5 april en 10 mei 1959. Ierland won de eerste thuiswedstrijd met 2-0. De terugwedstrijd werd gehouden in Bratislava, de Tsjechen wisten vier onbeantwoorde goals te scoren en gingen verder.

euro 1960 voetbal

De debuutwedstrijd van EURO 1960 vond plaats op 28 september 1958. De bijeenkomst van de USSR-Hongarije was de eerste in de geschiedenis van de Europa Cup. De wedstrijd werd gehouden in het Luzhniki-stadion.

1/8 finale

EURO-1960 voetbal Rusland (USSR-team) begonuit de thuiswedstrijd tegen de Hongaren. 100.000 fans kwamen naar het duel. Het eerste doelpunt van de wedstrijd (en de geschiedenis van het EK) werd in de 4e minuut gescoord door Sovjetvoetballer Anatoly Ilyin. Met EURO 1960 in het voetbal werd de USSR de eerste in alles. Vyacheslav Metreveli verhoogde al snel de score en Valentin Ivanov maakte de score verwoestend. De Hongaren konden in de 84e minuut met slechts één bal antwoorden.

De terugwedstrijd was een jaar later - 27 september 1959. Opnieuw koos het geluk de kant van het Sovjetteam. Na de Hongaren minimaal te hebben verslagen, ging de USSR naar de kwartfinales.

In het tweede paar kwamen de Fransen en de Grieken samen. De eerste wedstrijd vond plaats in Frankrijk. Het voltooide "Park de Prens" zag acht doelpunten, waarvan zeven door de gastheren. De terugwedstrijd eindigde met een score van 1: 1.

De eerste wedstrijd tussen Roemenië en Turkije vond plaats inBoekarest. De Roemenen waren sterker en scoorden drie onbeantwoorde doelpunten. Op 26 april 1959 vond in Istanbul een terugkeervergadering plaats. Turkije won met 2-0, maar dat was niet genoeg. Het Roemeense team ging naar de kwartfinales.

Het echtpaar Noorwegen-Oostenrijk speelde hun eerste wedstrijd in Oslo. Met een minimumscore wisten de Oostenrijkers te verslaan. De tweede ontmoeting vond plaats in Wenen en eindigde met de score: 5: 2 in het voordeel van Oostenrijk.

Joegoslavië en Bulgarije ontmoetten elkaar in de 1/8 finale van het EURO 1960 voetbalkampioenschap. De favoriet van het paar was duidelijk. De eerste wedstrijd werd gewonnen door het Joegoslavische nationale team met een score van 2: 0. De tweede eindigde in een gelijkspel (1: 1).

Een interessant paar op EURO 1960 wasOost-Duitsland-Portugal. De eerste wedstrijd vond plaats in Berlijn, waar de gastheren verloren (2: 2). In een gastbijeenkomst in Portugal scoorden de Duitsers tweemaal, maar de overwinning bleef bij de eigenaren (3: 2).

De uitkomst van het paar Spanje-Polen was vrij duidelijk. Away Spanjaarden wonnen (4: 2). Houses won met 3-0 en ging naar de kwartfinales.

In het laatste paar speelde Denemarken met de winnaar van de kwalificatieronde - Tsjechoslowakije. In Kopenhagen kon de winnaar niet worden geïdentificeerd (2: 2). Thuis versloegen de Tsjechen de Denen op grote schaal (5: 1).

1/4 finale

De meest verwachte wedstrijd was de USSR-Spanje.Het was moeilijk om de winnaar vooraf te voorspellen. Maar de fans waren niet voorbestemd om spannende confrontaties te zien. De reden was de politieke betrekkingen van de twee landen, die in die jaren gespannen waren. Spanje weigerde de USSR te bezoeken en bood aan om wedstrijden in neutraal gebied te houden. De UEFA weigerde, bestrafte het nationale team en gaf bevel tot diskwalificatie. Zo ging de USSR naar de halve finale van EURO 1960.

euro 1960 voetbal rusland team

Frankrijk ging als koppel naar Oostenrijk. De Fransen wonnen beide wedstrijden. De eerste eindigde met een score van 5: 2, de tweede - 2: 4.

Portugal was tegen Joegoslavië. De Portugees won de eerste wedstrijd nauwelijks met een score: 2: 1. De tweede bijeenkomst, gehouden in Belgrado, eindigde met de nederlaag van Portugal (5: 1).

Het laatste koppel ontmoette Roemenië en Tsjechoslowakije. In de ranglijst van de favoriet wonnen de Tsjechen vol vertrouwen twee wedstrijden - (0: 2) en (3: 0).

halve finale

Eind mei 1960 vond de loting voor de halve finale plaats. Tsjechoslowakije ging naar de tegenstanders van de USSR. Frankrijk speelde met Joegoslavië.

De wedstrijd met deelname van het Sovjetteam werd in de arena gehouden"Wielerbaan". Zonder veel moeite sloegen de binnenlandse voetballers de Tsjechen. Ivanov scoorde het eerste doelpunt, in de tweede helft verdubbelde hij het resultaat en Victor Monday maakte een einde aan de wedstrijd.

euro 1960

In de tweede wedstrijd werd Frankrijk als favoriet beschouwd,ondanks het ontbreken van meerdere hoofdrolspelers. Joegoslaven stonden met 1-0 voor, maar misten direct. De Fransen hadden de overhand in de wedstrijd en tegen de 53e minuut stonden ze 1: 4 voor. Op de 55e minuut scoorden de gasten de tweede, maar dit was duidelijk niet genoeg. En toen gebeurde het ongelooflijke. Tussen de 75e en 79e minuut checkten de Joegoslaven driemaal in en bereikten de finale.

3e plaats wedstrijd

Gefrustreerd door het verlies van Frankrijk, erg onzekerhield het laatste duel tegen de Tsjechen. Ontevreden fans loeiden hun team voor elke fout. Het resultaat was een overwinning voor Tsjechoslowakije met een score van 2: 0.

euro 1960 nationaal elftal van de ussr

slotstuk

De USSR-Joegoslavië wedstrijd werd gehouden in een nat veld, onderde regen. Over het algemeen bleek het spel gelijk. In eerste instantie zagen de Joegoslaven er beter uit. In de 43e minuut zette Galich de ploeg op voorsprong. Sovjetvoetballers konden al in de 49e minuut antwoorden. De tweede helft vond plaats onder de aanval van de USSR. Het was niet mogelijk om de winnaar in reguliere speeltijd te identificeren. Pas in de 113e minuut scoorde Victor Monday het tweede doelpunt. Het nationale team van de USSR won EURO-1960 dankzij de volharding van de spelers en hun geluk.